Home

Informatii despre muzeul antipa wikipedia

Muzeul UPB - Muzeul Universității "POLITEHNICA"din București

Grigore Antipa (n. 27 noiembrie 1867, Botoșani, România - d. 9 martie 1944, București, România) a fost un naturalist, biolog darwinist, zoolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar român. Este savantul care a reorganizat Muzeul Național de Istorie Naturală în noua clădire care astăzi îi poartă numele, proiectată de arhitectul Grigore Cerchez, edificată în anul. Grigore Antipa (1867-1944), biolog român. Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, muzeu din București. Irod Antipa, rege în Galileea, în secolul I. Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești, sărbătorit pe 10 ianuarie în calendarul ortodox The Grigore Antipa National Museum of Natural History (Romanian: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa) is a natural history museum, located in Bucharest, Romania.It was originally established as the National Museum of Natural History on 3 November 1834. It was renamed in 1933 after Grigore Antipa, who administered the museum for 51 years

Emil Racoviță, explorator, fotograf și desenator ⋅

Grigore Antipa - Wikipedi

Muzeul Național al Țăranului Român este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare. Este situat în București pe Șoseaua Kiseleff, la numărul 3, lângă Piața Victoriei. Clădirea unde se află actualul muzeu a fost construită în perioada 1912-1941, după planurile arhitectului N. Ghica-Budești Muzeul Național Brukenthal este un grup de muzee din Sibiu.Nucleul acestui grup îl reprezintă colecțiile baronului Samuel von Brukenthal de artă europeană, stampe, numismatică și cărți, dar și clădirea ridicată de baron pentru a le găzdui, Palatul Brukenthal.După naționalizare în grup au intrat rând pe rând muzee de profil diferit, cum este Muzeul de Istorie Naturală (1957.

Antipa - Wikipedi

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa este considerat cel mai mare muzeu de istorie naturala din tara, fiind, de asemenea, una din cele mai vechi institutii de cercetare a biodiversitatii.. Putini stiu ca este si una din cele mai apreciate baze de date, multe valori ale acesteia fiind considerate valori ale tezaurului mondial Află cele mai importante detalii ale istorie Muzeului Antipa, cine a fost Grigora Antipa și personalitățile care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului muzeulu

Roman, Muzeul National de Istorie Naturala grigore Antipa si Muzeul National de Geologie.Pentru ca Arta te priveste!, vino la sub_Carturesti in perioada 21 octombrie - 7 noiembrie si voteaza, alaturi de ceilalti membri ai juriului, lucrarile cu care sa reestetizam sta Grigore Antipa (Romanian pronunciation: [ɡriˈɡore anˈtipa]; 27 November 1866 in Botoșani - 9 March 1944 in Bucharest) was a Romanian naturalist, zoologist, ichthyologist, ecologist, oceanologist, university professor, Darwinist biologist who studied the fauna of the Danube Delta and the Black Sea.Between 1892 and 1944 he was the director of the Bucharest Natural History Museum, which. Muzeul National de Istorie Grigore Antipa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere. Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Bucuresti , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile. Harta Despre colecțiile științifice patrimoniul ştiinţific al Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa este format din cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la ecuator la regiunile polare, sau colectate de la suprafaţa apei.

Comunicate de presă și informații utile legate de program și tarife, magazin, rezervări și parteneri Colecţiile de insecte ale Muzeului Gr. Antipa sunt cele mai mari, cu cca. 1.100.000 de exemplare. Sunt cele mai complete ca număr de specii comparativ cu colecţii similare din ţară dar şi ca puncte de colectare sau provenienţă a materialului. Află mai multe. Despre colecțiile științifice muzeul antipa. Muzeul Antipa va gazdui in perioada 22 martie-30 iunie expozitia The Human Body, care a creat o adevarata controversa in intreaga lume din cauza faptului ca aceste trupuri ar apartine unor detinuti chinezi torturati si executati in inchisori. [..] Alte informatii despre: muzeul antipa , expozitie , detinuti , conservare. Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa este cel mai mare muzeu de istorie naturală din România, situat în sectorul 1 al municipiului Bucureşti.Muzeul a fost înfiinţat în 3 noiembrie 1834, din iniţiativa banului Mihalache Ghica (fratele domnitorului Alexandru Ghica - în acea perioadă fiind ministrul Afacerilor Interne). ). Patrimoniul actual al muzeului cuprinde.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte La Antipa, in spatele usilor inchise. [..] Alte informatii despre: muzeul antipa , protejarea naturii , coleoptere Muzeul Național al Banatului este un muzeu din Timișoara cu sediul central în Castelul Huniade.A fost înființat în 1872, sub numele de Societatea de Istorie și Arheologie.Adăpostește cea mai importantă colecție de obiecte arheologice din Banat.La parter, găzduiește Sanctuarul Neolitic de la Parța, un monument unic în Europa.Muzeul cuprinde Secția de istorie, Secția de.

Grigore Antipa National Museum of Natural History - Wikipedi

Atelier. 29/10/2019 - 30/10/2019. Ateliere de vacanță Art Antipa. Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi Belladona Art vă invită în perioada 29 - 30 octombrie 2019, între orele 10:15 - 11:45, să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire Arta, î.. The Village Museum formally National Museum of the Village Dimitrie Gusti (Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti in Romanian) is an open-air ethnographic museum located in the King Michael I Park (Bucharest, Romania), showcasing traditional Romanian village life.The museum extends to over 100,000 m 2, and contains 272 authentic peasant farms and houses from all over Romania muzeul ''antipa''. Bucuresti - 2 aprilie 2014. Comunicat de Muzeul Antipa. muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore antipa invită copiii cu vârste între 8 şi 12 ani să participe la Atelierele de Paște organizate în perioada 6 - 13 aprilie 2014. comunicatul de presa. Alte informatii despre: ateliere de paste

Muzeul Antipa. Bucuresti - 2 aprilie 2014 Comunicat de Muzeul Antipa. Antipa invită copiii cu vârste între 8 şi 12 ani să participe la Atelierele de Paște organizate în perioada 6 - 13 apriliecomunicatul de presa. Alte informatii despre: ateliere de past Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa îi invită pe copii sâmbătă, 17 martie 2018 de la ora 11:00, la o nouă întâlnire cu Dodi, Roni şi trei prieteni simpatici: drăgălaşa veveriţă, maiestuosul cocoş de munte şi gingaşa căprioară Grigore Antipa este considerat precursorul acestui domeniu, atât în Romania, cât și pe plan mondial. El a renovat total în 1906 Muzeul Național de Istorie Naturală, care acum îi poartă numele și se află în aceeași clădire pe care a organizat-o Antipa însuși în București Muzeul Naţional al Aviaţiei Române s-a înfiinţat prin Hotărârea de Guvern nr.197/02.03.1990, este acreditat prin Ordinul nr. 2296/03.06.2010, devine muzeu de importanţă naţională prin H.G. 360/06.04.2011 și prin Ordinul nr.2709/17.11.2011, imobilul Muzeul Naţional al Aviaţiei Române se clasează ca monument istoric, categoria Ansamblu, grupa valorică B.Muzeul a fost. Muzeul Grigore Antipa este unul dintre cele mai impozante muzee din România şi Europa de Est, cu peste 2.000.000 de exponate. Scopul declarat al muzeului este studiul biodiversităţii prin cercetare bazată pe colecţii urmarindu-se ca transferul cunoşt inţelor ştiinţifice către public sa se faca printr-un proces de educare in.

Grigore Antipa Muzeul Național de Istorie Naturală

Istoric Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antip

La Grigore Antipa, bucurestenii pot vedea dinozauri 3D, holograme ale cerbului gigant, elefantului de stepa sau ihtiozaurului si rechini in marime naturala. Pe peretii cladirii sunt proiectate imagini cu animale. Muzeul este prevazut cu panouri speciale touch-screen unde orice vizitator poate afla informatii suplimentare despre exponate In acelasi timp, incalzirea globala afecteaza in continuare planeta, punand in pericol alte specii de animale. Muzeul Grigore Antipa, organizeaza si programe educationale, informatii legate de aceste programe puteti obtine la telefon: 021 305.6031 sau pe site-ul muzeului. Judetul:Bucuresti Muzeul Antipa a intrat prin intermediul renovării și modernizării în rândul celor mai importante muzee europene de profil, situându-se pe locul 5 între muzeele de istorie naturală din Europa. Numărul de vizitatori este mare, depășind câteva sute de mii de persoane anual (394 mii vizitatori în 2012) Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa este un muzeu din Bucureşti, amplasat în Şoseau Kiseleff nr. 1. Patromoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecţii zoologice, paleonotologice, de minerale şi roci şi etnografice Vanatoare de comori digitala la Muzeul Grigore Antipa muzeu de istorie naturala Weekend-ul acesta, 15-16 noiembrie, copiii cu varste intre 8 si 14 ani sunt invitati sa descopere natura la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa cu ajutorul tehnologiei Samsung, dezvoltata special pentru a le capta si mentine interesul

La muzeul Grigore Antipa. 04 Mar. Iata si povestea povestea vizitei noastre la Muzeul Grigore Antipa din Bucuresti. Asadar, intr-o zi de vineri ploioasa ne-am luat de manuta si mergand pe jos si cu metroul, dupa cum am povestit anterior, am ajuns la `muzeul cu girafa` - stiti si voi girafa mult admirata si pozata din fata intrarii Deinotherium (Dinoteriul) însemnând în grecește animalul (therion) îngrozitor (deinos) a fost unul din cele mai mari mamifere care au existat vreodată, fiind înrudit cu elefantul de astăzi, fără să aparțină însă aceleiași linii de evoluția proboscidienilor. A apărut în Africa în Miocenul mijlociu, răspândindu-se în Asia și Europa, și a dispărut în Pleistocenul. Nisa (în franceză Nice, în occitană Niça, în italiană Nizza, în spaniolă Nissa, în provensală Nix) este un oraș în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. Orașul are 360 mii de locuitori și este al 5-lea ca mărime oraș din Franța. Nisa

Muzeu - Wikipedi

 1. MNINGA | Virtual tour generated by Panotour. INFO: krpano 1.19-pr16 (build 2018-04-04) INFO: HTML5/Desktop - CSS3D INFO: Panotour Pro V2.5.11 64bits INFO: Registered to: office
 2. Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. Muzeul fiind una dintre cele mai cunoscute institutii de cercetare zoologica dar si cu un patrimoniu valoros, este implicat in colaborari cu multe dintre educatie si stiinta / institute de cercetare. Admitere Liceu - Teste Nationale 2007
 3. Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa. Astăzi vom vorbi despre pupezele verzi africane, Phoeniculus purpureus, care fac parte din familia Phoeniculidae, rude bune cu dumbrăvencile, cu prigoriile și pupezele cunoscute de noi (Coraciiformes). Pupezele verzi africane sunt răspândite din vestul şi estul Africii până.
 4. Iata cele mai relevante poze despre muzeul grigore antipa de pe acasa.ro. Poza: S-a redeschis Muzeul Grigore Antipa. Au fost inregistrate deja primele cazuri de bisnita! Poza: Turist in propriul oras! Ce poti vizita in Bucuresti daca nu ai bani de vacanta. Poza: Weekend in Bucuresti! Ce poti face toamna in Capitala
 5. Antipa. Bucuresti - 25 octombrie 2013 Comunicat de Muzeul Antipa. Antipa invită toți curioșii și toți curajoșii să petreacă ziua de Halloween în expoziția permanentă, cu fauna lumii. În data de 31 octombrie, în intervalul orar 10.00 - 20.00, văcomunicatul de presa. Alte informatii despre: halloween la antipa, ghideje tematic
 6. Aceasta pagina a fost creata special pentru a oferii informatii cat mai complexe despre muzeul antipa. Acasa.ro iti ofera poze, video, aricole si comentarii ale utilizatorilor pe tema muzeul antipa

Atentie!Informatiile prezentate in aceasta pagina reprezinta strict opiniile si parerile autorilor despre Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa si au fost publicate la cererea si cu acordul acestora. VIAROMANIA ® face toate eforturile pentru a elimina mesajele defaimatoare, calomnioase sau jignitoare si nu poate fi tras la raspundere pentru continutul acestei pagini salonul artelor decorative 2021 || 06.05-06.06.2021 - cotroceni national museum salonul artelor decorative 2020 || 17.07-10.10.2020 - cotroceni national museu Ce vizitam azi: Muzeul Grigore Antipa. animale muzeu. Scheletul elefantului fosil, Deinotherium Gigantissimum, unicat in lume, diorame spectaculoase, sunete din natura, animatii 3D si 5D, acvarii uriase, ursi polari plutind pe bucati de gheata sau vuietul valurilor sunt doar cateva dintre atractiile muzeului Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie a României - Wikipedi

Vezi toate comunicatele de presa despre muzeul antipa program. Comunicatedepresa.ro cuprinde comunicate de presa emise de companii care activeaza in domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. In apropiere de Piata Victoriei, pe Soseaua Kiseleff nr 1, te asteapta Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. Poti vizita acest muzeu deosebit acum dupa programul de iarna, de marti pana vineri, intre orele 10:00 si 18:00, iar sambata si duminica intre 10:00 si 19:00 Dancila, despre Muzeul Holocaustului: Daca langa Muzeul Antipa este o locatie buna, acolo il vom infiinta. Premierul Viorica Dancila a declarat, sambata, la Targu Mures, ca exista doua variante pentru infiintarea Muzeului Holocaustului, una fiind o hotarare de Guvern, iar a doua o initiativa legislativa

Muzeul Național al Țăranului Român - Wikipedi

Stiri despre Noutati despre Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. Noaptea Muzeelor 2019. Lista completa a evenimentelor din 18 mai. Pana in acest moment, in circuitul muzeal bucurestean s-au inscris la Noaptea Muzeelor 2019 peste 50 de muzee si spatii expozitionale neconventionale, alaturi de alte entitati culturale, ce propun.. Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa vă invită să participați la conferința Palatele familiei regale - istorie, elegaţă şi fast, care va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2018 de la ora 18:00 și va fi susținută de către Dr. Ștefania Dinu, Director General Adjunct al Muzeului Național Cotroceni

George Enescu (Romanian pronunciation: [ˈdʒe̯ordʒe eˈnesku] (); 19 August [O.S. 7 August] 1881 - 4 May 1955), known in France as Georges Enesco, was a Romanian musician.Enescu is regarded as one of the greatest musicians in Romanian history; he was a composer, violinist, pianist, conductor, and teacher. He is featured on the Romanian five le Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din București, România este Muzeul din inima capitalei, care și-a deschis porțile pentru public în anul 1936. Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la.

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu - Wikipedi

 1. Listare comunicate de la Litera continuă colecția Filme de Aur din cinematografia rusă, împreună cu ziarul Adevărul la Țesături periculoase, o inedită expoziție de păianjeni și scorpioni vii la Muzeul Antipa. Comunicate Consultanta pentru atragerea de fonduri europene. Vezi toate comunicatele despre Consultanta pentru atragerea de fonduri europene sau distribuie.
 2. Publicul a devenit un receptor cultural mai pretentios. Iar muzeul trebuia sa vina in intampinarea doleantelor publicului, explica Ioana Matache motivele proiectului de reorganizare si modernizare in valoare de peste 13 milioane de euro. Citeste mai multe despre Holograme si dinozauri 3D la Muzeul Antipa pe Think Outside the Box
 3. Muzeul National de Arta al Romaniei este situat pe Calea Victoriei, instalat in cadrul Palatului Regal, fiind considerata cea mai frumoasa cladire, dar si cea care a suferit cel mai mult de-a lungul timpului.. Scurt istoric. Aripa de sud a muzeului a fost, in anul 1837, palat de ceremonie, la cerinta domnitorului Alexandru Ghica
 4. Muzeul National de Istoria Naturala Grigore Antipa a deschis pe 10 octombrie expozitia temporara Reptilia de reptile vii. In cazul in care muzeele vor ramane deschise, va putea fi vizitata pana pe 13 iunie 2021 si ii va provoca pe cei mici sa observe comportamentul unora dintre cele mai fascinante si periculoase vietuitoare
 5. Listare comunicate de la Sinto Chim Brasov, producator si distribuitor de chituri si a gamei complete de produse pentru repararea caroseriei auto, utilizeaza sistemul ASiS ERP la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și LaPrintărie vă invită la Expoziția de fotografie macro & close-up Mica lume mare - ediţia a doua
 6. Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, București. 48.294 de aprecieri · 1.079 discută despre asta · 12.454 au fost aici. Muzeul Antipa este unul dintre cele mai impozante muzee din..

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

In Gradina Muzeului Antipa are loc lansarea volumului Din Antarctica la Scarisoara. Pe urmele lui Emil Racovita (28.07.2020) Vibratia lunii iulie 2020 este 11, un numar Maestru numit Mesagerul sau Invatatorul (07.07.2020) Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, luat cu asalt de vizitatori (01.06.2020 Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti se redeschide. Sambata 17 septembrie 2011, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, din Bucuresti isi redeschide portile pentru public, dupa o pauza de 2 ani, timp in care schimbari majore au avut loc in modul de prezentare al exponatelor cu ajutorul tehnologiei moderne Muzeul Antipa program de iarna. (1 noiembrie - 21 martie) » Marti-Vineri 10:00 - 18:00. (ultimul vizitator intra la ora 17:00) » Sambata, Duminica 10:00 - 20:00. (ultimul vizitator intra la ora 19:00) » Luni inchis. Vezi si pretul biletelor la Muzeul Antipa

Istoric muzeu Muzeul Național de Istorie - Antip

wikipedia referat engleza muzeul grigore antip

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, luat cu asalt de vizitatori (01.06.2020) Muzeul Antipa nu se va deschide pentru public din data de 15 mai 2020 (14.05.2020) OZN-urile, o potentiala amenintare strategica (07.04.2020 BUCHAREST, Romania - Romanian National Tourist Office, official information website regarding travel to Bucharest, Romania.Provides travel information, Materiale jurnalistice, stiri atat pe tema - antipa, cat si despre alte subiecte de interes, fie din categoria Weekend, fie din celelalte categorii ale site-ului Ziare.com, pot fi trimise la adresacolaboratori@ziare.com, iar pentru mai multe informatii privind modalitatile de colaborare poate fi accesata si sectiunea Colaboratori Ziare.com Dacă este vorba despre chiuvete sau căzi din porţelan, alunecoase, păianjenii nu se mai pot întoarce după ce beau apă şi rămân blocaţi acolo. Peste 40 de specii de păianjeni şi scorpioni vii pot fi văzute până pe 5 iulie la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, în cadrul expoziţiei Ţesături. La noi, la Antipa, din 21 septembrie incepe o altfel de Scoala, Scoala de weekend. Sambata, va asteptam sa cunoasteti culorile lumii, sa intrati in culisele Muzeului Antipa, sa-ti dai frau liber imaginatiei, sa creezi personajele si intamplarile despre care nici nu indraznesti sa vorbesti cu voce tare, iar Duminica ne intalnim pentru a descoperi cine si din ce motiv cerceteaza la Antipa, iar.

Muzeul Antipa impresii, imagini si pret Muzeul Antipa, citeste mai multe despre Muzeul Antipa Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa vă invită la expoziția Moon Impact - a geological story, organizată de Centre National de la Recherche Scientifique (Franța). Expoziția vorbește despre impactul gigantic în urma căruia s-au format Pământul și Luna și despre evoluția geologică a acestor două corpuri cerești, oferind răspunsuri la întrebări pe.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa continua seria conferintelor din cadrul proiectului Istoria lumii vii in 10 exponate. Crabii - paianjen din padurile subacvatice, sustinuta de catre specialistul Ana Maria Petrescu, este evenimentul pe care muzeul il va prezenta la acest final de saptamana Expozitia The Human Body poate fi vizitata pana pe data de 4 august, de marti pana duminica, intre orele 10:00 - 20:00, la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. Expozitia prezinta vizitatorilor componentele esentiale ale anatomiei umane. Iata doar cateva din intrebarile la care veti afla raspuns vizitand expozitia The Human Body 10 Oct. 2013. Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) organizeaza un program de activitati didactice adresat elevilor cu si fara nevoi speciale. Tags: muzeul antipa muzeul national de arta activitati didactice explorart arte vizuale. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2013-aprilie 2014, la MNAR, si se adreseaza elevilor cu si fara. Muzeul Sinaia este Primul loc de vizitat datorită complexității și multitudinii de informații diverse și valoroase despre Sinaia de ieri și de azi. Așadar, dacă nu reușești să vizitezi toate obiectivele turistice din Sinaia, pe acesta îți spunem sincer că nu trebuie să îl ratezi